Upprättelse för Wolfdog

Ni kanske kommer ihåg wolfdog inlägget för ett tag sedan och efter att ha läst på mer och förstått vad det innebär tänkte jag göra ett nytt inlägg.
Efter att ha fått förklrat för mig så har denna typ av hund varg i sig en bra bit längre tillbaka än vad jag trodde.
Man bör visst titta efter Wolfdogs som senast hade varg i sig för minst 6 generationer sedan.
Jag trodde ju mer att detta handlade om 50/50 korsning.
Men visst, tror fortfarnde att man finner mer av vargens egenskaper i denna hund, den är ju närmare vargen än andra raser.
Men efter att ha fått inlägg från de som faktisk har en sådan hund vill jag publicera vad de skrivit så alla får se och bilda sig (kanske en annan) uppfattning ;D
Tycker iaf att personerna som så trevligt skrivit om sina erfarenheter om inte annat förtjänar att det positiva också syns, inte bara negativa fördomar som så ofta kommer fram i dessa frågor.
Denna bild är på en woldog vars ägare, Klara skriver: (måste säga att ögonen är sjukt vackra, husky ögon måntro, eller?)
american wolfdog är världens underbaraste ras och jag rekommenderar dig verkligen att åka och träffa en ! det är svårt att med ord förklara en american wolfdogs personligheter och dess underbara sinne med ord så föreslår att du åker och träffar en!
och detta skrev hon med:
men eftersom du nu skriver att du inte vet direkt något om rasen kan jag ju informera dig om att min och alla andra wolfdogs jag har träffat är världens underbaraste, nyfiknaste och smarta hundar som verkligen tar plats i ens hjärta från första stund man ser dom och dom är väll i princip som vilken annan malamute eller schäfer fast eventuellt liiiite smartare? (;

Jag fick ävem detta av Kersti:
JAG VILL GÖRA ETT INLÄGG OM AMERICAN WOLFDOG OCH JAG FÖRESLÅR ATT NI GÅR IN PÅ www:mywolfdog:com OCH ÄVEN PÅ USAW OCH SKRIV GÄRNA WOLFDOG EFTER. dET ÄR EN GAMMAL RAS OCH INGA VARGHYBRIDER OCH KOMMER FRÅN ETT ANTAL LINJER I sVERIGE MYCKET TREVLIG ATT HA ATT GÖRA MED. mEN OM MAN KÖPER EN AMERICAN WOLFDOG SÅ SKALL DU HA EN STAMTAVLA SOM GÅR OMKRING 6- ÅTTA LINJER BAK OCH ATT UPPFÖDAREN HAR ETT UPPFÖDAR NR I USA OCH I BOTTEN HAR HUNDARNA MAKENZIE VARG OCH POLAR VARG I SIG OCH MAMALUTE OCH SCHÄFER. jAG HAR TRE OCH DE ÄR EN UNDERBAR FAMILJEHUND. kERSTI

Vet fortfarande kanske inte riktigt vad man ska tycka? Finns det ngt rätt eller fel svar?
Vem är jag att bestämma vad andra ska ha för hund, eller inte ska ha för hund?
Min filosofi är att folk själva får göra sina val, utan att bli dömda och jag försöker alltid se så öppet jag kan på allt. Min stora skräck är nämligen att bli trångsynt och bry mig mer om vad andra håller på med än min egen tillvaro. För ibland kan det verkligen vara bra att inte lägga sig i. Eller?
Ska man alltid skrika ut sin åsikt om allt och alla???
Ska man bry sig så mkt om saker man inte har med att göra??
Haha själv tycker jag dessa frågor är sjukt svåra.
Jag brukar tänka lite såhär:
Om jag ska förvänta mig att folk med förståelse ska respektera mina val och värderingar,
Så måste jag med förståelse respektera andras val och värderingar trots att jag kanske inte tycker lika dant. Detta tycker jag är väldigt viktigt!
Alla har åsikter, men alla behöver inte sätta "rätt" eller "fel" på åsikterna!
Förstår ni??? ;) Hehhe ge mig lite funderingar nu.
Fast det vet jag ju att ingen kommer göra eftersom ingen läser hela texten när jag skriver så här mycket! :D

Kommentarer
Postat av: Klara

måste väll säga att det här är ett inlägg i min smak! :)



nej ögonen är inte husky då hon inte har någon husky i sig, hon är am. wolfdog och schäfer! :) men dom är fina ändå och hon är världens mysigaste hund även då man blir trött på hennes påhitt o bus ibland!

glömde skriva vad hon heter kom jag på nu med men hon heter iallafall Molly och är 1år och två mån !:)



2011-02-01 @ 23:28:43
URL: http://klaarad.blogspot.com/
Postat av: Cruellas sida

Otroligt vacker hundras iaf. Skulle vara intressant att veta mer om deras bakgrund. Vad avlades de fram för att användas till? Drag? Vakt?

2011-02-02 @ 09:44:14
URL: http://crllaue.blogspot.com
Postat av: Anna & Nova

Intressant att läsa lite mer om wolfdogen :)

Hunden på bilden är helt juvlig :)



Sv: Ja visst är det kul med priser hihi



PS: Såg din fina trimmhörna :)Blev kanon ju :)

2011-02-02 @ 10:21:28
URL: http://ellegaard.doggyblogg.se/
Postat av: Klara

Anna & Nova: tack ja hon är världens underbaraste lilla tjej :)



tänkte lägga in lite info här från sidan där vi köpte våran am. wolfdog om någon är intresserad av rasens uppkomst osv! :)



Alla American wolfdog i Sverige, härstammar från de två inporter,som skedde i början på 80-talet.En Polarvarg+Malamute,en Gråvarg+Malamute .Den enavar 85% varg,den andra 65% varg.Dessa korsades med vit långhårig schäfer och Malamute. Rasen kännetecknas,förutom vacker extriör också av stor klokhet,(vargen har större hjärna).De har ett mycket tydligt språk,blir nästan aldrig sjuka ,mindre än 10% har någonsin behövt uppsöka veterinär p.g.a sjukdom. Blir väldigt gamla,för sin storlek.Är helt igenom, jättesnälla, morrar aldrig åt människor,vem som helst kan utan risk ta ifrån dom det godast ben,tikarna låter okända människor plocka med nyfödda valpar o.s.v.De är väldigt lugna inomhus, hoppar inte omkring ."Rider" aldrig på folk.Försöker aldrig ta befälet över husfolket.Enda nackdelen är att en del kan bli blyga och reserverade mot främlingar .Tycker i allmänhet inte om att bli lämnade ensamma.Trivs bäst på landet .De kräver en mjuk och kärleksfull uppfostran. De passar inte för alla människor ,det krävs att man själv är lugn och snäll och verkligen älskar din hund(varg).De är inte godkända av skk än ,men de har fått ge med sig när det gäller Saarloos varghund. De är tillåtna f.o.m.5:e generation.

2011-02-02 @ 20:14:17
Postat av: Ira & Mio

Ja absolut, har haft skåpet i två år nu snart, skrev ett inlägg om den förut o letade lite o hittade den på http://luckyprince.blogg.se/2009/january/garderoben.html om du vill kika på den, det ser helt annorlunda ut i skåpet nu, han har inte så mkt kläder längre, så det han har hänger , inga klädhög och mkt mer pälsvård, pudeltidningar, sele, handdukar etc, sen stor lager av bajspåsar i lådan nu förut var det koppel o små saker som klickers visselpipa etc.

2011-02-03 @ 09:20:35
URL: http://luckyprince.blogg.se/
Postat av: Elons matte

Tycker att det är bra, att du har tagit upp detta och att du visar vad de som äger wolfdog har skrivit. Jag tror att alla hundar i stort sett kan vara bra, bara ägaren/ägarna lär den vad som är rätt och fel, att de får tänka och får motionera som alla andra hundar. De som inte får detta, det är oftast de som är farliga.

2011-02-08 @ 23:16:13
URL: http://cockernelon.wordpress.com
Postat av: Isa

Har haft wolfdogs, bland de första som kom hit. Vet inte hur mycket varg som tillkommit i de som finns nu och efter förbud. Enligt jordbruksverket är de tillåtna efter 4 generation, alltså samma som med bengalkatter, F5, femte generation. Hur man räknar det vet jag inte. Procenten varg går säkert att kolla genom DNA test. En wolfdog går att träna med positiv förstärkning, även om de inte alltid har lust att jobba. I alla fall inga långa pass. De är känsliga och kräver en mjuk hand. De har ett fenomenalt luktsinne. De studerar gärna dig och följer din blick och ragerar på den. De är ofta kärvänliga mot barn, men det är oxå viktigt att socialisera dem redan från början och även om de är kärvänliga så är de stora. Högprocentiga vargkorsningar är nog mer svårare och det är svårt att tillgodose deras behov, de har en medfödd skygghet vilket kan vara olyckligt inte minst för djuret. Därför är social träniong jätteviktig under präglingstiden. De blir förtvivlade att lämnas ensamma, flocken betyder allt. Wolfdogs har ingen restriktiv avel, eller mål, därför kan beteende skifta från individ till en annan. Men generellt kan man väl säga de är försiktiga,timida och starkt flockbundna. De kan jaga på egen hand som andra hundar med jaktinstinkt, så man får vara aktsam. De är absolut inga vakthundar. Men har du haft en wolfdog lär du aldrig glömma den.

2011-02-28 @ 21:35:50
Postat av: Lella

Men var i Sverige kan man inhandla en valp? Är dessa liknande native American indian dog?

2011-03-10 @ 15:48:44
Postat av: Kim

Jag ser att USAWA kommer på tal och vill bara säga att dom finns inte längre, inte vad jag kunnat få fram i alla fall, men om någon har USAWAs kontakt uppgifter så skulle jag gärna vilja ha dom för jag har ett på stamtavlor jag skulle vilja kolla upp.



Så... alla uppfödare eller ni som har köpt wolfdog som påstås vara reggade i USAWA... tala om hur jag kommer i kontakt med dom.

2011-03-19 @ 10:40:06
URL: http://www.wolfdogportalen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0