Kaninföda!

När ska detta vansinne sluta! Inte nog med att folk inte ens orkar bry sig om vad de ger sina hundar, eller orkar läsa innehållsförteckningen, orkar de inte/eller klarar de inte av att mäta upp foder åt sina hundar!?
Nej detta är minsann bara pinsamt!!
Här är ingedienserna!;
Whole Grain Corn, Whole Grain Wheat, Soybean Mill Run, Powdered Cellulose, Chicken Liver Flavor, Chicken By-Product Meal, Soybean Oil (preserved with BHA, propyl gallate and citric acid), Pork Protein Isolate, Dried Egg Product, Calcium Carbonate, Potassium Chloride, Choline Chloride, Caramel Color, vitamins (Vitamin E Supplement, Niacin, Thiamine Mononitrate, Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin, Vitamin D3 Supplement, Folic Acid), minerals (Ferrous Sulfate, Zinc Oxide, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Calcium Iodate, Sodium Selenite), Iron Oxide. preserved with Mixed Tocopherols & Citric Acid, Rosemary Extract.

Allvarligt!! Inte ska ett foder innehålla så här många konstiga saker! Det ser mer ut att vara anpassat för kaniner än för rovdjur! Klart hundar blir feta när de äter sådan här skit! Och då får de något nytt skit för att bli av med den förra skiten! Skit löser INTE skit! Att folk går på det här! Titta de första 5 ingridienserna bara!! WTF är "chicken liver flavor"???
Konserveringsmedlen som används i detta foder är även bland annat BHA (förbjudet i humanföda sverige pga av att det är så cancerframkallande) och propyl gallat (Kända biverkningar är bl.a:
Cancer, dermatit (hudsjukdomar), eksem, fortplantningssvårigheter, leverskador, svåra allergiska reaktioner.)
This is just sad!!!


Kommentarer
Postat av: Anna Posh Pooches - Baby Boo Tigger Wilson -

Håller med dig till 110%!

2011-03-29 @ 15:43:11
URL: http://poshpooches.blogg.se/
Postat av: Anna Posh Pooches - Baby Boo Tigger Wilson -

Glömde säga att då är det bättre att dra ned på det vanliga fodret man har (förutsett att det är ett bra foder) och motionera mer. Att föda en hund på cellulosa är som att käka papper. Klart att man känner sig mätt men hur bra är det?

2011-03-29 @ 15:47:51
URL: http://poshpooches.blogg.se/
Postat av: Anna & Nova

Vad skall man säga :( Det finns och kommer så jävla mycket skit på marknaden hela tiden :(

Konstigt att maten säljer men det är väl så att folk har ingen kännedom om foder och orkar inte bry sig, det köper det som låter bra typ :(

2011-03-29 @ 17:01:06
URL: http://ellegaard.doggyblogg.se/
Postat av: Freja

Är man inte berädd att ta hand om sin vovve på bästa sätt och skämma bort (lagom) med bra mat och skojjigheter ska man inte få ha voffsar heller säger husse!!!!

2011-03-30 @ 02:37:29
URL: http://prinsessanfreja.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0