Frågor och svar!

Funderar kring benen i kycklingen, ingen risk att de fastnar i halsen?
Snabbt svar för er som inte orkar läsa mitt malande :D;
Precis som med allt finns det en risk om hunden sväljer på tok för stora bitar,
detta gäller ju även pinnar, leksaker, torrfoder, ja allt som hunden tuggar på.
Ser man dock till att hunden tuggar noga eller krossar benen med hammare
innan är det lungt :D

Ja, det finns ju en risk med allt, hundar kan ju kvävas på torrfoderkulor så visst finns en risk men man måste också tänka på att det är just ben och sådant hundar är gjorda för att äta och det gör de riktigt bra med, så risken är inte högre att de får ett ben i halsen än katter som jagar möss eller lodjur som äter rådjur om du förstår :) Hur många oroar sig över att utekatten äter en råtta eller fågel  ;)
Det viktiga är att lära hunden tugga noga så att de krossar benen noga, är det råa köttiga ben så slinker allt ner ofarligt och smälts i magsäcken innan det går vidare. (benen måste förtåss alltid vara råa för att inte bli vassa när de krossar för då kan de ju såklart orsaka skada). 

Antar att du tänker på F-benen med, vilket är en gammal ovana som jag tror härstammar från tiden då man gav tillagade ben från matbordet osv. Tillagade ben blir sköra och är dessutom väldigt svårsmälta. Tänk tex på råa fiskben, de är ungefär som tjocka morrhår, mjuka, medans tillagade fiskben är vassa som nålar, kycklingben (alla andra ben med) ändras på samma sätt vid tillagning.

Men har man en hund som inte tuggar noga ökar ju riskerna självklart, då man kan ta en hammare och banka sönder vingarna och ge för då gör det inget om hunden sväljer lite mkt. Eller hålla i benen osv ;)
Många hundar ligger ju också och gnager på pinnar när de är ute utan att någon reagerar och tänker att hunden kommer kvävas och är det mjuka kvistar så är ännu färre oroliga,,, dum jämförelse dock ;) Det jag menar är att man ibland oroar sig över fel saker, men F-benen sitter fortfarnde i hos många :D

Men oavsett den lilla risken har jag sett sådana förändringar i Olgas hälsa att jag helt klart tycker det är "värt" det.
Från att ha varit riktigt dålig när hon bara åt processad mat till att bli frisk som en nötkärna säger ganska mycket!
Jag tror på en artanpassad föda åt alla djur och igentligen borde det vara en självklarhet. Att börja mata rovdjur med spannmål är som att mata hästar med kött ;) Inte riktigt så illa kanske ;)
Hehe hoppas jag svarade bra, det är så svårt att förklara :D

Kommentarer
Postat av: Cissi

jaha då var det jag här igen ;) har du haft problem med att din hund inte vill äta barfmaten? igår skulle skillz få grisnjure till middag och jag kunde lika gärna ha serverat honom bajs. man såg på honom att det var det äckligaste han någonsin stött på.

och idag skulle han få kaninskrov och samma visa där. dock var det inte äckligt för köttet åt han om jag tog loss en bit, men själva benen gillade han inte. så just nu ligger den fina biten han fick och ruttnar bort på hans bädd :(

skillz har alltid varit en sådan som äter allt, så jag trodde det skulle gå lätt det här. kycklingvingar och köttiga ben suger han i sig för glatta livet, men inte skroven. ska jag bara strunta i det och köpa något annat eller kan det släppa? gillar han inte inälvsmat alls kan det bli ännu svårare då det är så billigt. :P

2011-04-06 @ 11:16:47
URL: http://meandmyshitbull.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0