Naturlig utfodring av hundar

Är klar med boken nu ;) Så här kommer min utvärdering;
En jätte bra bok för nybörjaren inom naturlig utfodring av hund. Lättläst, lättförstådd och fina bilder.
Hade önskat att den var lite längre. För den som redan kan en del står det dock inte mycket nytt, men den innehåller en då en hel del bra argument/citat för Naturlig utfodring. Det står mest om vad Naturlig utfodring går ut på och inte så mycket om HUR det går till. Det är t ex inte mycket information om hur proportionerna ska se ut, hur mycket man ska ge och mat scheman, sådant får man läsa på lite mer om på annat håll även om hon tar upp det lite snabbt i boken med! Det är en bok som är värd att läsa för dig som är intresserad och ny ;)
"En hälsosam kost är en förutsättning för en god hälsa . Tyvärr har många hundägare flyttat över ansvaret för utfodringen till hundmatsindustrin. Det är lättare och bekvämare att bara köpa en säck torrfoder och tro på tillverskarens övertygelser om den goda kvalitén, istället för att själv sätta in sig djupare i utfodringen av hunden".
"Man har inte kunnat påvisa att det går att föda upp friska djur på torrfoder. Tvärtom så har olika sjukdomar ökat till en följd av denna spannmålsbaserade utfodring. Cancer, allergier, hudproblem, sjukdomar i de inre organen,tö försvagat immunförsvar, fortplantningsbekymmer och störningar i tillväxten förekommer allt mer och dessa kan inte förklaras enbart med extremavel".


Kommentarer
Postat av: Cruellas sida

Låter som en intressant bok. Får sätta upp den på min attläsalista!

2011-03-12 @ 22:48:32
URL: http://crllaue.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0